Voelen je voeten weleens zwaar en futloos aan? Dan bestaat de kans dat je last hebt van vermoeide voeten. Die kunnen het gevolg zijn van een verkeerd looppatroon, overgewicht, een zuurstoftekort door een slechte bloedcirculatie, of voetaandoeningen zoals holvoeten of doorgezakte voeten. Als je denkt dat je vermoeide voeten hebt, dan is het aangewezen om[…]

Voelen je voeten weleens zwaar en futloos aan? Dan bestaat de kans dat je last hebt van vermoeide voeten. Die kunnen het gevolg zijn van een verkeerd looppatroon, overgewicht, een zuurstoftekort door een slechte bloedcirculatie, of voetaandoeningen zoals holvoeten of doorgezakte voeten.

Als je denkt dat je vermoeide voeten hebt, dan is het aangewezen om langs te gaan bij je podoloog voor een bewegingsanalyse. Zo kunnen afwijkingen in je looppatroon worden vastgesteld en eventueel worden behandeld met podologische zolen op maat al dan niet in combinatie met ondersteunende kousen. Het gevolg? Je stapt beter en belast je spieren en pezen op een andere manier waardoor je voeten minder vermoeid zullen aanvoelen.

Ook voettraining om je voetspieren te versterken is goed om vermoeide voeten te behandelen of te voorkomen. De Foot GYM helpt je om efficiënt je voeten sterker te maken.