Je hebt vast al wel eens het gevoel gehad dat je voeten in brand lijken te staan. Vooral als je lang rechtop staat, jogt of schoenen draagt die niet goed zitten, kun je dat gevoel ervaren. Er zijn echter mensen die voortdurend branderige voeten hebben. Zo erg zelfs, dat het hun dagelijkse bezigheden beïnvloedt of[…]

Je hebt vast al wel eens het gevoel gehad dat je voeten in brand lijken te staan. Vooral als je lang rechtop staat, jogt of schoenen draagt die niet goed zitten, kun je dat gevoel ervaren. Er zijn echter mensen die voortdurend branderige voeten hebben. Zo erg zelfs, dat het hun dagelijkse bezigheden beïnvloedt of hen uit hun slaap houdt. Een aandoening die gekend is als het Burning Feet Syndroom, of het Syndroom van Grierson-Gopalan en verschillende oorzaken – en dus ook behandelingen – kan hebben.

Heb jij geen last van dit syndroom, maar krijg je brandende voeten na een lange belasting? Dan kunnen podologische zolen in combinatie met een aangepaste belasting, de inlassing van rustmomenten of het gebruik van een natte koele doek, de oplossing bieden.