Een blaar of blein is eigenlijk een natuurlijk beschermingsmechanisme. Wordt je huid hevig of langdurig blootgesteld aan wrijving? Dan maakt je lichaam vocht aan die het op de plaats van de blootstelling ophoopt om je huid te beschermen. Helaas gaat die ophoping gepaard met druk en pijn. Je hebt de grootste kans om blaren te[…]

Een blaar of blein is eigenlijk een natuurlijk beschermingsmechanisme. Wordt je huid hevig of langdurig blootgesteld aan wrijving? Dan maakt je lichaam vocht aan die het op de plaats van de blootstelling ophoopt om je huid te beschermen. Helaas gaat die ophoping gepaard met druk en pijn.

Je hebt de grootste kans om blaren te ontwikkelen op je voeten. Ze worden meestal veroorzaakt door slechtpassende (nieuwe) schoenen of lange wandelingen. Het goede nieuws? Je kunt maatregelen nemen om je kans op blaren te verkleinen.

  • Kies goed passende schoenen

Als je schoenen goed passen en je ter hoogte van je tenen genoeg ruimte hebt, voorkom je knelling en wrijving.

  • Draag naadloze kousen

Naadloze kousen verkleinen de kans op wrijving en dus op blaren. Zweet je nogal gemakkelijk aan je voeten? Kies dan voor absorberende naadloze kousen.

  • Hydrateer je voeten

Een vochtige huid is beter bestand tegen wrijving. Heb je een droge huid? Hydrateer je voeten dan met een hydraterende zalf.

  • Breng een vilt of Wolkings wandelwol aan

Je wandel- of loophouding kan ervoor zorgen dat je altijd op dezelfde plaats een blaar krijgt. Dat voorkom je door op die plaatst vilt of Wolkings wandelwol aan te brengen.

7,959,95 incl. btw
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
5,95 incl. btw
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
9,9519,50 incl. btw
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina