Kloven in de voet zijn barsten of scheuren in de droge huid. Dit kan in hard overmatig eelt, of juist een droge huid zonder overmatig eelt ontstaan. Kloven kunnen behoorlijk diep en pijnlijk zijn. De randen van de kloof zijn hard maar onderin de kloof is de huid erg dun en kan snel gaan bloeden.[…]

Kloven in de voet zijn barsten of scheuren in de droge huid. Dit kan in hard overmatig eelt, of juist een droge huid zonder overmatig eelt ontstaan. Kloven kunnen behoorlijk diep en pijnlijk zijn.

De randen van de kloof zijn hard maar onderin de kloof is de huid erg dun en kan snel gaan bloeden. De scheuren komen het meeste voor op de rand van de hiel, onder de voorvoet en soms onder de rand van de grote teen.

Kloven ontstaan meestal op die plaatsen waar veel druk is met de ondergrond. Scheuren tussen de tenen zijn geen kloven maar fissuren. Deze ontstaan door een weke huid en kunnen gepaard gaan met een schimmelinfectie.

Bij het ontwikkelen van hielkloven spelen een aantal zaken vaak een grote rol: overmatige druk op uw voetzolen bijvoorbeeld als gevolg van een afwijkende voetstand of bij overgewicht, een extreem droge huid eventueel in combinatie met overmatig eelt. Het dragen van open schoenen, slippers of lopen op blote voeten kan eveneens leiden tot kloven.