Heb je vlammende pijn onder je hiel die het ergste is als je net uit bed komt of als je een tijd gezeten hebt? Dan heb je grote kans dat je hielspoor hebt. Heel vervelend en het kan ontzettend pijnlijk zijn. Onderaan je voet loopt een pees van je hiel naar je tenen. De peesplaat[…]

Heb je vlammende pijn onder je hiel die het ergste is als je net uit bed komt of als je een tijd gezeten hebt? Dan heb je grote kans dat je hielspoor hebt. Heel vervelend en het kan ontzettend pijnlijk zijn.

Onderaan je voet loopt een pees van je hiel naar je tenen. De peesplaat wordt tijdens het lopen voortdurend uitgerekt en de aanhechting bij het hielbot komt onder grote druk te staan. Hierdoor kan het botvlies geïrriteerd raken en gaan ontsteken. Als die pees ontstoken is, heb je hielspoor (fasciitis plantaris). Soms gaat dat gepaard met verkalking aan het hielbeen.

De oorzaken van hielspoor 

Hielspoor kan ontstaan door een fout gangpatroon, korte kuitspieren, overbelasting of foute schoenen.

De behandeling van een hielspoor

De aanpak van een hielspoor bestaat uit een combinatie van twee of meerdere behandelingen, zoals kinesitherapie, rust, schoenadvies, podologische zolen en shockwavetherapie.

Hieronder verschillende producten ter preventie en genezeing van hielspoor :