Reuma is een verzamelnaam voor chronische aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Ontstekingsreuma, wekedelenreuma en artrose zijn de meest voorkomende soorten. Zo’n 70 procent van mensen met reuma kampt met voetproblemen zoals teenontstekingen met scheefgroei als gevolg. Soms gaan tenen ook over elkaar staan en dat kan leiden tot hamertenen, klauwtenen, likdoorns, eelt, schoenen die[…]

Reuma is een verzamelnaam voor chronische aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Ontstekingsreuma, wekedelenreuma en artrose zijn de meest voorkomende soorten.

Zo’n 70 procent van mensen met reuma kampt met voetproblemen zoals teenontstekingen met scheefgroei als gevolg. Soms gaan tenen ook over elkaar staan en dat kan leiden tot hamertenen, klauwtenen, likdoorns, eelt, schoenen die niet goed meer passen of pijn als je stapt of loopt.

De oplossing? Je gewrichten – en de pijnlijke plaatsen – zoveel mogelijk ontlasten met voethulpmiddelen die zorgen voor een betere drukverdeling en zo de ongemakken van je reumatische voet dragelijker maken. Goede schoenen zijn daarbij van cruciaal belang. Ook een voetverzorging op regelmatige basis kan pijnlijke eelt en likdoorns voorkomen en je kans op wonden verkleinen.