Heb ik platvoeten?

Heb ik een platvoet? Feet in motion

Platvoeten. Je herkent ze meteen maar wat kan je hier nu aan doen? En is een behandeling altijd nodig? Ik leg het je hieronder uit.

Wat is een platvoet:
Platvoeten kan je herkennen door een afplatting van de voetboog. Bij een afdruk van de voet, zie je dat bijna de gehele voet met de grond contact maakt. Er zijn twee soorten platvoeten namelijk: de soepele en de stijve platvoet. De soepele platvoet komt het vaakst voor, de stijve platvoet is als gevolg van een aangeboren aandoening.
Niet elke platvoet geeft klachten. Wanneer er klachten zijn, gaat dit meestal om pijn aan de binnenzijde van de enkel, pijn in de voetboog, scheenbeenklachten,…

Behandeling:
Steunzolen en spierversterkende oefeningen voor je voetspieren helpen wanneer je klachten hebt van een platvoet. De foot gym is hiervoor een perfect hulpmiddel! Neem zeker een kijkje op de webshop. Indien je nog vragen hebt, horen we het graag!

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.