Heb ik een wrat of is het een likdoorn?

Heb ik een wrat of is het een eksteroog? Feet in Motion

Beide erg vervelend en vaak voorkomend maar wat is het verschil nu juist? Dat leg ik jullie hieronder uit:

Verschil tussen wrat en likdoorn:
Een wrat is een virale infectie die veroorzaakt word door een virus. Vaak ziet een wrat eruit als een verhard plekje met een bloemkoolachtige structuur. Ook kan je vaak zwarte stipjes herkennen, dit zijn bloedvaatjes. Wratten kunnen overal voorkomen op de voet en geven vaak geen klachten.

Een likdoorn is een eeltplek die naar binnen toe groeit. Deze ontstaat door een teveel aan druk, wat kan komen door je schoenen, voetafwijkingen, stappatroon,… Een likdoorn geeft vaak wel pijnklachten.

Behandeling wrat:
Laat je podoloog of gespecialiseerd voetverzorger het eelt op de wrat verwijderen. Zo voorkom je dat er teveel druk op de wrat ontstaat. Je kan deze ook ontlasten door midden van een vilt. Als je ondanks het verwijderen van eelt, toch veel last hebt, neem je best contact op je met je huisarts of dermatoloog om de wrat te laten behandelen.

Behandeling likdoorn:
Bij de behandeling van de likdoorn is het erg belangrijk om de oorzaak van de druk aan te pakken. Vaak kan dit opgelost worden door de likdoorn te laten verwijderen door een podoloog of gespecialiseerd voetverzorger en daarna een correctief en protectief hulpstuk te gebruiken zoals silicone-, zool- of vilttherapie.

Heb jij last van een of meerdere likdoorns of wratten? Neem dan zeker eens een kijkje op de webshop!
Weet je niet goed welke hulpstuk je moeten kiezen? Laat je vraag achter en wij helpen je zo snel mogelijk om een gepast hulpstuk te kiezen!
Vilt

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.