Toont alle 3 resultaten

Hamertenen en klauwtenen zijn misvormingen van de tenen die vaak voorkomen. Hoewel de termen door mekaar gebruikt worden, zijn het geen synoniemen en wijzen ze op een andere aandoening. De afwijking situeert zich in beide gevallen in een of meerdere kleine tenen. Als je een hamerteen hebt, kun je last krijgen van eeltvorming, pijnlijke drukplekken, likdoorns en roodheid op je tenen.

Je spreekt over een hamerteen als het teengewricht tussen het eerste en het tweede kootje gebogen is, terwijl het teengewricht tussen het tweede en het derde kootje gestrekt is. Bij een klauwteen zijn beide teengewrichten gebogen en is ook het teengewricht tussen het middenvoetsbeentje en het eerste kootje overstrekt.

De oorzaken van hamertenen en klauwtenen

Hamertenen en klauwtenen kunnen ontstaan door voeten die doorzakken, waardoor spieren en pezen kromtrekken.  Of door te smalle of te kleine schoenen, of door een scheefgegroeide grote teen.

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.